Kysymyksiä / vastauksia sukituksesta

Mistä tiedän, onko viemäriputkisto korjaustarpeessa?

Putkistojen kunto riippuu monesta asiasta, ja siksi luotettavin tapa selvittää putkiston kunto on kuvata se viemärikameralla. Näin saadaan tietoa siitä, onko putkistossa reikiä, syöpymiä tai painumia - ja tarvitseeko putkisto saneerausta.

Perinteinen putkiremontti vai sukitus?

Perinteinen putkiremontti edellyttää rakenteiden avaamista, jotta vaihdettaviin viemäriputkiin päästään käsiksi. Jos putkistot pysyvät paikoillaan, sukitus on yleensä nopeampi ja edullisempi ratkaisu. Jos rakenteita avataan remontin yhteydessä muutenkin, on perinteisellä tavalla tehty putkiremontti perusteltu valinta.

Mitä eroa on sukituksella ja pinnoituksella? Ovatko ne sama asia?

Ne eivät ole sama asia. Pinnoituksessa epoksi kiinnitetään suoraan vanhan, puhdistetun putken pintaan. Sukituksessa sitä vastoin epoksi on polyesterisukassa, joka on ujutettu putken sisään. Sukituksen lopputuloksena syntyy itsekantava, saumaton uusi putki.

Mitkä seikat vaikuttavat sukituksen hintaan?

Sukituksen hintaan vaikuttavat mm. sukitettavan viemärin laajuus, liitoskohtien lukumäärä, käytettävät materiaalit ja työhön kuluva aika. Eniten kustannuksiin vaikuttaa liitoskohtien lukumäärä, koska jokainen liitos tehdään käsityönä.

Onko totta, että myös rikkinäisiä putkistoja voidaan sukittaa?

Kyllä. Sukituksen voi tehdä putkistoon, jossa on jo pieniä reikiä ja syöpymiä, sillä sukka muodostaa uuden 3-5 mm paksun putken vanhan putken sisälle.

Millainen takuu sukitukselle annetaan?

Takuu työlle määräytyy Rakennusurakan yleiset sopimusehdot YSE 1998 mukaisesti. Trelleborgin myöntämä materiaalitakuu on 40 vuotta.

Ovatko sukituksessa käytettävät materiaalit turvallisia?

Kaikki käytettävät aineet (mm. epoksit) ja varsinainen sukka (yleensä polyesteriä) ovat tarkoin määriteltyjä ja viranomaisten valvomia tuotteita. Käyttöturvallisuustiedotteet kertovat, miten ja missä niitä käytetään.

Mikä on sukitetun putkiston käyttöikä?

Sukitetun putkiston käyttöiäksi on laskettu noin 50 vuotta.

Kauanko sukitus vie aikaa?

Asuintalojen sukitukseen kuluva aika lasketaan yleensä pystyviemärien perusteella, ja pystymme remontoimaan keskimäärin kolme asuntoa viikossa.